- Køb den orginale sansegynge her

Babygynge – Se vores udvalg af gynger til babyer her!

Der findes et meget bredt udvalg af gynger til babyer. De traditionelle gynger, eksempelvis babygyngen i træ, som du selv voksede op med, er der mange udformninger af. Men der er også blevet udviklet andre slags gynger, som er designet til at give dit barn de allerbedste forudsætninger for indlæring. Ja, du hørte rigtigt – sansegyngen kan udvikle dit barns balanceevne og koordination, hvilket ligger til grund for en stor del af indlæringsevnen.

Babygynger

Der er mange fordele ved en babygynge. For de små medfører den gyngende bevægelse masser af glæde og grin. Der er gode chancer for mange hyggestunder med din baby og du kan selv vælge, om der skal gynges ude eller inde. De vuggende bevægelser kan også berolige dit barn og derved kan gynger også bruges til eksempelvis børn med kolik.

Generelt bliver babyernes sanser aktiveret, når de bliver gynget. Og jo flere retninger gyngen kan bevæge sig i, jo bedre. Således kan du gynge din baby til bedre balance, motorik ved at stimulere og udfordre babyens sanser. Alt dette forbedrer dit barns evne til at indlære, hvilket er hvorfor en babygynge er en god investering.

Forskellige gynger

Der findes mange forskellige slags babygynger og der er forskellige muligheder ved dem alle.

Følgende er et udpluk af de mange forskellige babygynger, der findes:

  • Babygynge i træ
  • Sansegynge
  • Tumlegynge
  • Stimulastikgynge
  • Motorikgynge
  • Gallerigynge
  • Babygynger
  • Bæverhalegynger

Du kan få gynger, der passer til dig, der ønsker en babygynge udendørs, men du kan også få en babygynge indendørs. Det betyder at hvis du bor i lejlighed og ikke har en have, så har du stadig muligheden for at hænge en baby gynge op indenfor.

En babygynge i træ er typisk en gynge, som babyen skal sidde op i. Derfor er det vigtigt, at dit barn har lært at sidde selv, før du sætter barnet i en gynge. Det er det faktisk altid.

Sommetider er barnet 6 måneder, når han eller hun kan sidde selv i en babygynge, men nogle gange skal barnet være lidt ældre. Eksempelvis kræver det et lidt ældre barn at sidde i en bæverhalegynge. Her sidder barnet på et bredt bånd og har en del støtte omkring sig, men ikke i ryggen. Det er derfor en rigtig god gynge, hvor barnet også får trænet sin balance.

Sansegyngen er en motorikgynge, der i den grad medvirker til dit barns balance. Den har flest fordele, når det kommer til udvikling af dit barns sanser og balance. Derfor vil vi se lidt nærmere på denne type gynge.

Babygyngen udvikler din babys motorik

Sansegyngen, som også er kaldet edderkoppegyngen kan helt klart anbefales, da den aktiverer babyens sanser på mange niveauer.

Gyngen er kun ophængt i ét punkt, hvilket gør at den kan svinge til alle sider samtidig med at den kan snurre rundt. Dette aktiverer væsken i vestibulærsansen. Vestibulærsansen ligger i de to labyrintorganer, der har forbindelse til det indre øre i begge sider af hovedet. Det betyder at bevægelserne forbedrer bl.a. hjernens parathed, talen, balance og koordination. Med disse faktorer som grundlag, har dit barn de bedste forudsætninger for indlæring hele livet.

Den originale sansegyngen er opfundet af Erik Hougaard i 2010 og den er dansk produceret. Med kvalitetsmaterialer, en rivende udvikling samt de helt rigtige godkendelser er sansegyngen blevet taget godt imod både i det private og på institutioner.

Sikkerhed ved ophængning

Som allerede nævnt, kan du altså selv vælge, om du vil placere din babygynge indendørs eller om du vil placere din babygynge udendørs, men det er rigtig godt at undersøge, hvordan krogen skal monteres. På den måde er du sikker på at din baby gynge hænger forsvarligt.

Der er mange baby gynger på markedet. Lige meget hvilken gynge du har til din baby, så er det vigtigt at følge anvisningen til ophængning og efterleve betingelserne for brug af gyngen.

Gode tilbud og tilbehør

Der er mange tilbud at finde rundt omkring i de forskellige webshops, men her på sansegynge.dk finder du et meget bredt udvalg af den originale sansegynge.

Du får rigtig meget glæde ud af sansegyngen alene. Men nogle gang er det mere behageligt for barnet at ligge på et blødt underlag. Det kan også være meget sjovt for barnet, hvis du lavet gyngen om til et telt. Heldigvis findes der meget tilbehør til sansegyngen. Tilbehøret kan du læse mere om her.