- Køb den orginale sansegynge her

Sansegynge til baby

Hvorfor er den en god idé med sansegynge til baby?

Sansegyngen hjælper babyen godt på vej i dets udvikling. De rolige gentagende bevægelser, som gyngen laver, får babyen til at føle sig tryg samtidig med, at sanser og motorik styrkes.

Hvorfor hedder det en sanse gynge ?

Sansegyngen har mange forskellige tilnavne; motorikgynge, svævegynge, fugleredegynge m.m. Men hvorfor kaldes den en sanse gynge? Det er fordi den netop styrker barnet sanser.

Vestibulærsansen er den sans, der sørger for, at vi kan holde vores balance. I øret er der en tyktflydende væske. Når vi bevæger os, bevæger væsken sig også og dette opfanges af de små hår, som også sidder i øret. Hårene sender herpå besked til vores hjerne, som kan registrere vores bevægelser, og hvorledes vi er placeret. Sansegyngen har karruselfunktion som udvikler vestibulærsansen og dermed babyens balance og sanser – Det er en stor fordel for bl.a. indlæringsevnen. Herudover er der også andre fordele ved at benytte en sansegynge til babyen. De sociale evner og kreativiteten udvikles også – det er vigtige kompetencer for babyen igennem hele livet.

Til webshoppen!

Babyens sociale kompetencer udvikles

Gyngen er så stor, at der er plads til flere i den, som kan gynge sammen eller lege. Når babyen vokser, kan gyngen stadig være den trofaste følgesvend. Den er eminent som omdrejningspunkt for børnenes lege. Herved udvikles de sociale kompetencer og børnene lærer, hvordan de omgås andre.

Kreativiteten får frit spil

Der er rigtig mange brugsmuligheder med Sansegyngen. Den kan også være omdrejningspunktet for en masse forskellige lege, og det styrker babyens kreativitet og evne til at danne relationer med andre.

Når babyen bliver større vokser den ikke fra Sansegyngen. I stedet kan man sige, at Sansegyngen vokser med, da børn i alle aldre kan have gavn af den.